Namų aludarių konkurso „Baltijos puta“ taisyklės

posted in: kita | 0

ORGANIZATORIAI
1.1 Konkursą „Baltijos Puta“ (toliau – Konkursas) organizuoja ne pelno siekianti organizacija VšĮ „Aludarių taurė“ (toliau – Organizatoriai).
1.2 Renginiu siekiama plėsti Lietuvos namų aludarių bendruomenę, supažindinti visuomenę su alaus vartojimo kultūra bei pristatyti įvairius alaus virimo metodus ir stilius.
1.3 Prireikus Organizatoriai gali keisti Konkurso taisykles.
1.4 Konkurso data – 2020 m. vasario 22 d.
1.5 Konkurso vieta – Viešbutis „Amberton Green Apartments“, M. Valančiaus g. 1, Palanga.
1.6 Oficiali Konkurso kalba – lietuvių, tačiau Konkurso dalyviai ir teisėjai bendrauja jiems patogiomis kalbomis. Į lietuvių kalbą neverčiama teisėjavimo kortelė ir kategorijų bei stilių pavadinimai.
1.7 Konkursas rengiamas remiantis BJCP sistema.

DALYVIAI
2.1 Dalyvauti gali tik namų aludariai ir jų grupės, gaminantys alų nekomerciniais tikslais.
2.2 Dalyviui alaus pateikimo į konkursą dieną turi būti sukakę 20 metų.

ALAUS PATEIKIMO SĄLYGOS
3.1 Alus turi būti išvirtas (pagamintas) paties dalyvio asmeniškai ar grupėje.
3.2 Alus negali būti išvirtas alaus gamybos licenciją turinčiame bravore.
3.3 Konkurse varžysis tik šių stilių atstovai (pagal BJCP 2015 stilių gaires): 9C. Baltic Porter, 13C. English Porter, 20A. American Porter, 27. Historical Beer (Pre-Prohibition Porter), 15B. Irish Stout, 15C. Irish Extra Stout, 16A. Sweet Stout, 16B. Oatmeal Stout, 16C. Tropical Stout, 16D. Foreign Extra Stout, 20B. American Stout, 20C. Imperial Stout, X. Specialty beer (Brett, Mixed-fermentation, fruit, SHV, Seasonal, Smoked, Wood-aged, etc.)
3.4 „X. Specialty beer“ kategorijoje užregistruoto alaus bazinis stilius PRIVALO būti porteris arba stautas. Registruojant tokį alų BŪTINA nurodyti bazinį stilių ir aprašyti kuriai „specialty“ rūšiai alų priskiriate (BJCP 2015 kategorijos 28-34).
3.5 Alus turi būti registruotas registracijos sistemoje https://registracija.aludariutaure.lt/.
3.6 Registracija sistemoje leidžiama nuo 2020 m. vasario 1 d. iki 2020 m. vasario 15 d.
3.7 Registracijos mokestis už vieną Konkursui pateiktą alų yra 5 Eur. Kas trečias to paties dalyvio pateiktas alus registruojamas nemokamai. Pvz.: 2 ar 3 pavyzdžių registracija – 10 Eur (5+5 arba 5+5+0).
3.8 Siekiant sumažinti kaštus dalyviams liekantiems nakvynei renginio vietoje, alaus registracijos mokestis netaikomas.
3.9 Registracijos mokestis gali būti sumokėtas tik pavedimu į VšĮ „Aludarių taurė“ a/s LT83 7300 0101 3586 8305. Mokestis turi būti sumokėtas iki 2020 m. vasario 15 d. imtinai.
3.10 Minimalus alaus kiekis – 2 x 0,5 litro buteliai, arba 2 x 1 litro buteliai, arba 4 x 0,33 litro buteliai.
3.11 Ant kiekvieno butelio privalo būti užklijuota etiketė, kurią gausite užregistravę alų sistemoje.
3.12 Alus turi būti pateiktas nuo 2020 m. vasario 8 d. iki 2020 m. vasario 15 d. imtinai.

ALAUS PRISTATYMO VIETOS
4.1. Gero alaus parduotuvės:
Vilniuje, Savanorių pr. 22
Kaune, Griunvaldo g. 18, Kaunas (šalia PPC „Akropolis“)
Klaipėdoje, Kūlių Vartų g. 7 (Švyturys Brewery)

ALAUS VERTINIMAS
5.1. Alaus vertinimas vyks 2020 m. vasario 22 d.
5.2. Laimėtojų nustatymo taisyklės:
5.2.1 Priklausomai nuo registracijų kiekio visi alūs bus suskirstyti į keletą teisėjavimo sesijų, pagal artimus stilius.
5.2.2 Sesijose alus vertinamas pildant specialią kortelę, kurioje įrašyti galutiniai balai sumuojami ir išvedamas matematinis vidurkis dalinant iš teisėjavusiųjų skaičiaus.
5.2.3 Du geriausiai kiekvienoje sesijoje pasirodę alūs patenka į finalą.
5.2.4 Finalo teisėjai bendru sutarimu išrinks geriausiųjų trejetuką, vertinimo kortelės finale nėra pildomos.

INFORMACIJOS IR REZULTATŲ PASKELBIMAS BEI APDOVANOJIMAI
6.1. Visa oficiali informacija apie Konkursą skelbiama svetainėje www.aludariutaure.lt taip pat Facebook paskyroje.
6.2. Viešai bus paskelbti tik prizininkų duomenys, kiti rezultatai bus skelbiami nuasmeninti (alaus numeris, surinktas taškų skaičius ir užimta vieta).