„Aludarių taurė 2017“ konkurso taisyklės:

1. DALYVIAI
1.1. Dalyvauti gali tik namų aludariai ir jų grupės, gaminantys alų nekomerciniais tikslais.
1.2. Dalyviui alaus pateikimo į konkursą dieną turi būti sukakę 18 metų.
2. ALAUS PATEIKIMO SĄLYGOS
2.1. Alus turi būti išvirtas (pagamintas) paties dalyvio asmeniškai ar grupėje.
2.2. Alus negali būti išvirtas alaus gamybos licenciją turinčiame bravore.
2.3. Alaus stiliams apribojimų nėra.
2.4. Alus turi būti registruotas „Aludarių taurės“ registracijos sistemoje. Registracija sistemoje leidžiama nuo 2017 m. kovo 15 d. iki 2017 m. balandžio 15 d.
2.4.1. Vieną unikalų alų galima registruoti tik į vieną konkursinę kategoriją, t.y. tas pats alus negali varžytis keliose skirtingose konkursinėse kategorijose.
2.5. Turi būti sumokėtas alaus registracijos mokestis – 3 Eur už kiekvieną pateiktą į konkursą alų. Mokestis turi būti sumokėtas iki 2017 m. balandžio 21 d. imtinai.
2.6. Vienos rūšies alaus turi būti pateikiama:
2.6.1. Iki 8% ABV alaus turi būti pateikta ne mažiau nei trys ir ne daugiau nei keturi 0,5–0,568 l talpos buteliai (maks. diametras 70 mm, aukštis 270 mm).
2.6.2. 8% ABV ir stipresnio alaus gali būti pateikta pasirinktinai ne mažiau nei trys ir ne daugiau nei keturi 0,5–0,568 l talpos buteliai arba (maks. diametras 70 mm, aukštis 270 mm) ne mažiau nei šeši ir ne daugiau nei aštuoni 0,33 litro talpos buteliai.
2.7. Ant kiekvieno butelio privalo būti užklijuota etiketė, atspausdinta iš registracijos sistemos. Jokių kitų etikečių ar ženklinimų būti negali.
2.8. Pateikiamo alaus rūšių kiekis tam tikrose kategorijose gali būti ribojamas. Tuo atveju, iki 2017 m. balandžio 23 d. dalyviai gaus atskirus pranešimus.
2.9. Alus turi būti pateiktas iki 2017 m. balandžio 23 d.
3. ALAUS PRISTATYMO VIETOS
3.1. Apie alaus pristatymo vietas bus pranešta vėliau atskiru pranešimu.
3.2. Nepanaudotas alus ir/ar tara nebus grąžinami.
4. ALAUS VERTINIMAS
4.1. Alaus vertinimas vyks 2017 m. balandžio 29-30 dienomis Vilniuje.
4.2. Atskirai bus paskelbti geriausi trys kiekvienos kategorijos alūs, bei trys geriausi alūs absoliučioje įskaitoje.
4.3. Laimėtojų nustatymo taisyklės:
4.3.1. Pateiktas alus pagal stilių sugrupuojamas į taurės kategorijas, kuriose bus teikiami apdovanojimai.
4.3.2. Kategorijos suskaidomos į sesijas pagal artimus stilius taip, kad vienoje sesijoje būtų ne mažiau kaip 5, bet ne daugiau kaip 20 vnt. alaus.
4.3.3. Sesijose vyksta alaus vertinimas. Jų laimėtojai patenka į finalą.
4.3.4. Finale pagal balus nustatomi absoliučios įskaitos alus-nugalėtojas ir prizininkai. Finale teisėjais gali būti tik alaus į konkursą nepateikę asmenys.
4.3.5. Pagal finalo rezultatus nustatomi kategorijų, kurios buvo suskaidytos į tris ar daugiau sesijų, prizininkai.
4.3.6. Jeigu kategorijoje buvo tik viena sesija, šioje kategorijoje prizininkai nustatomi pagal sesijos rezultatus.
4.3.7. Jeigu kategorijoje buvo 2 sesijos- pirma ir antra vieta nustatoma pagal finalo rezultatus, trečia vieta skiriama daugiau balų surinkusiam antram vienos iš sesijų alui.
5. INFORMACIJOS IR REZULTATŲ PASKELBIMAS BEI APDOVANOJIMAI
5.1. Visa oficiali informacija apie renginį skelbiama svetainėje www.aludariutaure.lt taip pat Facebook paskyroje.
5.2. Aludariai, kurie pateks į konkurso finalą, bus informuojami registracijos sistemoje nurodytais el. paštais ir SMS žinutėmis.
5.3. Oficiali „Aludarių taurė 2017“ konkurso atskirų kategorijų prizininkų ir pagrindinio viso konkurso nugalėtojo apdovanojimo ceremonija vyks 2017 m. balandžio 30 d. 18 val.
5.4. Viešai bus paskelbti visi finalo rezultatai, nurodant aludarį, alų, surinktus taškus ir užimtą vietą finale.
5.5. Kategorijose viešai bus skelbiami tik prizininkų duomenys, kiti rezultatai bus skelbiami nuasmeninti (alaus numeris, surinktas taškų skaičius ir užimta vieta).
6. KITOS NUOSTATOS
6.1. Esant būtinybei, organizatoriai gali keisti konkurso taisykles.